De verstrekte informatie mag gebruikt worden voor niet-commerciële doeleinden en met vermelding van de copyright informatie indien beschikbaar.

Persfoto's

Voorbereidings sectie

Foto van de voorbereiding sectie Fotograaf: Ermindo Armino

Extrusie sectie

Foto van de extrusie sectie Fotograaf: Ermindo Armino

Silos voor gereed product

Foto van silos gereed product Fotograaf: Merlin Daleman

Gereed product in big bags

Foto van gereed product in big bags Fotograaf: Jeroen Hofman

Samsonite koffer

Samsonite S'Cure Eco Earth van Moplen QCP PP

SUEZ vouwkratje

SUEZ vouwkratje van Moplen QCP PP

Seepje

Seepje fles van Hostalen QCP HDPE

Logo's

QCP logo

Lyondell-Basell logo

De circulaire economie bevorderen

QCP: een kijkje in de keuken!

Recycling QCP

Rabobank

Kunststofketenakkoord

Nieuwsartikelen

 • Verpakkingsmanagement - Augustus 2016

  August, 2016 - Flessen en potten produceren uit gerecycled kunststof is lastig. Zonder toevoeging van virgin-korrels lukte het niet. De Houweling Groep brengt voor het eerst, in samenwerking met QCP, flessen uit 100% post-consumer recycled kunststof (PCR) op de markt. ‘Door onze klanten gerecyclede flessen terug te leveren, sluiten we de keten’, aldus directeur Marc Houweling.
 • NRC - December 2015

  December 1, 2015 - Gerecycled plastic eindigt meestal als goedkoop bulkmateriaal. QCP in Geleen maakt er op een slimme manier iets beters van. „Plastic is prachtig, het probleem is hoe het wordt weggegooid.”
 • Chemie Magazine - Februari 2015

  February 2015 - QCP gaat op Chemelot Industrial Park samen met leidende technologiepartners een nieuwe fabriek voor duurzame kunststof bouwen. Met het geavanceerde procedé voor het verwerken van kunststof afval mikt QCP op de automobiel-, de elektrotechnische en de verpakkingsindustrie.
 • Technisch Weekblad - November 2014

  November 24, 2015 - Begin januari gaat de eerste spade in de grond van een braakliggend terrein op het chemiepark Chemelot in Geleen. In een jaar tijd verrijst er een 380 m lange en 30 m brede fabriek die volautomatisch kunststof produceert op basis van kunststofafval. De fabriek is van startup Quality Circular Polymers (QCP).

Certificaten

ISO9001:2015

EuCertPlast

© QCP