Marcel’s Green Soap

Fles van Hostalen QCP HDPE

De Nederlandse start-up Marcel’s Green Soap heeft een duidelijke missie; een schonere en duurzamere wereld. Marcel Belt, een alleenstaande vader van drie dochters, startte zijn eigen bedrijf na 25 jaar voor grote Brand Owners gewerkt te hebben, met een doel; terug naar de basis met milieuvriendelijke schoonmaakproducten bestaande uit natuurlijke afbreekbare ingrediënten en een lekker geurtje. Hij hoopt hiermee grote bedrijven te inspireren om zijn voorbeeld te volgen.

Elke week worden er in Nederland 4 miljoen was- en schoonmaakmiddel flessen bij het afval gegooid en veel deze flessen zijn gemaakt van nieuw plastic.

Door het gebruik van gerecycled plastic voor zijn verpakkingen kan hij dus geloofwaardig ‘Clean your home and save the planet’ zeggen.

Marcel’s Green Soap was het eerste nederlandse bedrijf dat 100% gerecycelde plastics gebruikt voor zijn verpakkingen. In het begin was dit nog gebaseerd op Engelse melkflessen maar begin 2018 besloot Marcel Belt om over te stappen naar Hostalen QCP HDPE. “Waarom? Omdat het gebruik van plastic gebaseerd op Nederlands plastic verpakkingsafval de keten echt sluit!

© QCP