Mauser

Specifiek ziekenhuisafval container van Moplen QCP PP 1530

In 2018, introduceerde SUEZ in samenwerking met MAUSER Benelux een duurzamere container voor specifiek ziekenhuisafval. Deze goedgekeurde container is gemaakt van gerecycled plastic gebaseerd op Post-Consumenten verpakkingsafval en is beschikbaar voor de Nederlandse markt.

specifiek ziekenhuisafval (SZA) is afkomstig van ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, klinieken laboratoria, bejaardentehuizen en apotheken. Op deze container zijn strenge eisen van toepassing om veiligheid tijdens opslag en transport te secureren. SUEZ nam het initiatief om een duurzamer alternatief te ontwikkelen binnen de context van het keteninnovatieprogramma ‘Zorgeloos Afval’ van Nederland Circulair, onder toezicht van MVO Nederland.

Het gebruik van Moplen PP 1530, een slagvast PP copolymeer, stelt MAUSER in staat om de ecologische voetafdruk van deze container te reduceren zonder afbreuk te doen aan de eisen die hieraan gesteld worden door het Transport van gevaarlijke goederen (ADR).

Het reduceert de ecologische voetafdruk met meer dan 55% en verlaagt de CO2 emissie met bijna 52% vergeleken met traditionele olie-gebaseerde UN gekeurde containers.

Deze samenwerking stelt SUEZ – een specialist in afval en secundaire grondstoffen management – in staat om haar Nederlandse klanten te voorzien van een duurzamere oplossing voor hun specifiek ziekenhuisafval.

© QCP