Samsonite

De eerste circulaire PP koffer gemaakt van Moplen QCP PP

Op Earth Day 2019, introduceerde Samsonite zijn eerste collectie koffers gemaakt van Moplen QCP PP.

De ‘grijs groene’ S’Cure ECO Green Grey editie is daarmee de eerste koffer ter wereld die gemaakt is van gerecycleerd huishoudelijk kunststofafval. De schalen van de koffer zijn gemaakt van gerecycleerd polypropyleen (PP) van post-consumer verpakkingen en de binnenstof is gemaakt van gerecycleerde plastic flessen (PET).

Dit maakt de S’Cure ECO “Green Grey” koffer niet alleen zeer duurzaam, maar ook licht en sterk voor de beste reiservaring en zo wordt plastic afval hergebruikt en materiaal dat te waardevol is om weg te gooien, verwerkt tot een hoogwaardig functioneel product.

In de huidige tijdsgeest waar we ons steeds meer bewust worden van de milieueffecten van plastic afval, zal deze duurzame oplossing dan ook zonder twijfel reizigers over de hele wereld inspireren om een verstandige maar stijlvolle keuze te maken die het milieu ten goede komt.

Pauline Koslowski, Director Research and Innovation Samsonite Europe: “De circulaire economie biedt veel mogelijkheden voor materiaalselectie voor onze koffers. Dankzij de nauwe samenwerking met de juiste partners zoals QCP, SUEZ en LyondellBasell, zijn we erin geslaagd gerecycleerde materialen naar een hoger niveau te tillen, en zo aan onze hoge kwaliteitseisen te voldoen.”

© QCP