SUEZ heeft in Ölbronn, Duitsland, Europa’s meest geavanceerde sorteerinstallatie voor lichtgewicht verpakkingen geopend. Met een jaarlijkse capaciteit van 100.000.000 kg en innovatieve technologie en innovatieve optische systemen voldoet deze installatie aan de nieuwste Duitse normen voor een betere afvalrecycling.

De afvalstromen die lokaal worden opgehaald groeien en diversifiëren voortdurend. Dit is ook waarom consumenten en lokale autoriteiten een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de sortering om de ambitieuze Europese doelstellingen voor recycling om 70% van het afval te hergebruiken in 2030. In dit verband is de afvalverwerking een essentiële link in het verhogen van recyclebare deel.

Sinds 1 januari 2019 heeft nationale wetgeving in Duitsland de ontwikkeling van recyclingactiviteiten sterk aangemoedigd met een recyclingdoelstelling van 50% voor lichtgewicht verpakkingen en 58.5% voor plastics. Op Europees niveau dient van alle gemeentelijk afval 65% gerecycled te worden in 2035. Anticiperend op verdere wetgeving heeft SUEZ een sorteerinstallatie gebouwd met de laatste technologie. Dankzij innovatieve optische sortering kan de Ölbronn installatie accuraat 14 verschillende stromen uitsorteren waarvan 11 verschillende kunststoffen.

De jaarlijkse capaciteit (1000.000.000 kg) komt overeen met de hoeveelheid lichtgewicht verpakkingen welke jaar door meer dan 3 miljoen Duitse inwoners. Door de identificatie, scheiding en voorbereiding te optimaliseren is de recycling efficiënter waardoor het mogelijk is om secundaire grondstoffen te verkrijgen met een vergelijkbare kwaliteit als nieuwe plastics.

Bron:

© QCP