Suez Duitsland, de duitse branch van de SUEZ groep (Paris, Frankrijk; www.suez-environnement.com), and ELM Recycling (Bissingen an der Teck, Duitsland; www.elm-recycling.de) hebben een joint venture gevormd met als doel de constructie van een nieuwe recyclinginstallatie in Bruchsal, Duitsland. Met ingang van maart 2020 zal deze 50:50 JV genaamd Xplastics verpakkings- en commercieël afval verwerken tot polyethyleen en polypropeen gemixte fracties, rLDPE and afval gebaseerde brandstof met een capaciteit van 70.000.000 kg per jaar. Samen investeren beide bedrijven bijna € 8 miljoen in dit project.

“Door samen te werken kunnen we gebruik maken van de waardevolle synergiën voor de circulaire economie”
zegt Eberhard Lebküchner, een van ELM Recycling’s managing directors. Zijn firma bedrijft al een fabriek voor de productie van van afval gebaseerde brandstof in Bissingen, Duitsland sinds 1998. Xplastics zal niet alleen commercieel en industrieel ingezameld afval verwerken maar ook gemengde plastics afkomstig van de SUEZ sorteerinstallatie voor lichtgewicht verpakkingen in Ölbronn ca. 30 km noordelijker.

In aanvulling hierop zal de Joint Venture ook gecertificeerd worden als ontvangende partij voor de recycling van verpakkingsafval afkomstig van Duitsland’s “Dual systeem” voor afvalinzameling.

© QCP