SUEZ gaat in het Bang Phli district, nabij Bangkok, een recycling fabriek bouwen welke plastic afval verwerkt tot circulaire kunststoffen. Deze fabriek gaat bijdragen aan de ambitie van Thailand om alle gebruikte plastics te recyclen. Dit nieuwe project versterkt de aanwezigheid van SUEZ in Zuid Oost Azië en bevestigt haar wereldwijde positie als recycling-expert.

De fabriek gaat jaarlijks 30.000 ton plasticfolie-afval, die lokaal wordt ingezameld, verwerken tot hoge kwaliteit ‘Post-Consumer’ plastic als secundaire grondstoffen voor de plasticindustrie in Thailand. De fabriek wordt uitgerust met een geavanceerde waterbehandeling welke het waterverbruik zal minimaliseren en welke voldoet aan de hoogste eisen van de lokale milieunormen. Een deel van de elektriciteit zal worden opgewekt door de zonnepanelen op het fabriek dak wat de ecologische voetafdruk verder zal verbeteren. De oplevering van de fabriek wordt midden 2020 verwacht.

Plastic recycling is een van SUEZ’s belangrijkste activiteiten. Elk jaar verwerkt de groep bijna 400.000.000 kg plastic afval in 9 fabrieken in Europa en produceert daarmee 150.000.000 kg circulaire polymeren. SUEZ is ook een van de oprichters van de ‘Alliance to end Plastic Waste’, een internationale initiatieven gestart in januari 2019 of de vervuiling van plastic in het milieu en met name in de oceanen, te stoppen.

Deze nieuwe fabriek is onderdeel van de Zuid Oost Azië strategie waarbij SUEZ landen in deze regio ondersteunt bij het verbeteren van hun drinkwaterkwaliteit, sanitaire voorzieningen en afvalverwerking als antwoord op de snel groeiende populatie. Sinds 2017 heeft SUEZ een contract gekregen voor het bouwen van een afval tot energiecentrale in Thailand, het uitbreiden van de Medan drinkwaterproductie installatie in Indonesië en het verbeteren van de sanitaire voorzieningen in Hau Giang, de Vietnamese zuidelijke provincie.

Bron: Official press release SUEZ

“In Thailand two million tons of plastic waste are produced per year and only a quarter is recycled. As a leader in plastics recycling in Europe, SUEZ will fully utilize its technological expertise to support the country in meeting its objective of reducing plastic waste, thus contributing to oceans’ preservation.” said Ana Giros, Senior Executive VP Group in charge of the International Division.

© QCP